Voorbeeld voor anderen? PEC Zwolle wil terug naar natuurgras

De kans bestaat dat het kunstgrasveld in het MAC3Park Stadion van PEC Zwolle ingeruild wordt voor een natuurgrasveld. Volgens voorzitter Adriaan Visser wil de nummer 15 van de Eredivisie komende zomer al overstappen.

Al eerder werd duidelijk dat PEC de wens heeft om op natuurgras op hybride gras te voetballen. De voorbereidingen lopen dan ook in volle gang. "We hebben al een begroting klaarliggen en we kunnen er morgen aan beginnen, bij wijze van spreken", vertelt de voorzitter aan RTV Focus Zwolle. 

Te weinig ruimte

Toch is er sprake van een 'complexe' operatie, verduidelijkt Visser. Als het kunstgras in Zwolle verdwijnt, moeten trainingen van het eerste ergens anders gehouden worden. Ook de dames- en jeugdteams moeten verhuizen. Enkele teams trainen al op het naastgelegen complex van Be Quick, maar daar is geen ruimte meer:  "Het grootste struikelblok waar we op dit moment tegenaan lopen is dat we op zaterdag wedstrijden moeten voetballen met onze jeugdteams. We krijgen hoogstwaarschijnlijk ook een O21-team, dat redelijk aan de top komt de voetballen. Daar moeten we een plek voor kunnen vinden, dat kan niet op het Be Quick-terrein."

Mocht PEC er voor kiezen om het kunstgras in te ruilen voor echt gras, gaat het Almere City en RKC achterna. Zij deden al afstand van het plastic. Ook ADO Den Haag heeft plannen om weer natuurgras aan te leggen.

Drie jaar geleden werd het nieuwe kunstgrasveld in Zwolle aangelegd: