Fortuna Sittard en Sjors Ultee per direct uit elkaar

De wegen van Sjors Ultee en Fortuna Sittard zijn per direct gescheiden. Dat maakt de club uit Sittard maandagmiddag bekend via de eigen clubwebsite.

Na drie competitiewedstrijden is Fortuna in de Eredivisie terug te vinden op plek zeventien. De ploeg verloor alle drie de wedstrijden, 2-3 van Ajax , 3-0 van FC Twente en 1-4 van Cambuur. Reden genoeg om Ultee de laan uit te sturen. "Het is pijnlijk om zo vroeg in het seizoen al deze moeilijke beslissing te moeten nemen,” aldus de technisch manager Sjoerd Ars. “Sjors heeft aangetoond een bekwame hoofdtrainer te zijn."

Ars geeft aan dat ook vorig seizoen mee heeft gewogen in de beslissing om Ultee te ontslaan. "We maken deze keuze niet enkel op basis van de laatste drie wedstrijden. We zien onvoldoende progressie in de ontwikkelingen van het team op verschillende vlakken. Daarin ontstond een groeiend verschil van inzicht waardoor wij dit besluit noodzakelijk achten in het belang van de club." In het afgelopen seizoen stelde Fortuna pas op de slotdag van de competitie handhaving veilig.

Feyenoord-doelman vertrekt