Pérez richt pijlen op beleid in Amsterdam: "Hij is bedrijvig, handig en rap op de eerste meters"

Ajax won woensdagavond met 0-2 op bezoek bij FC Den Bosch, maar Alfred Schreuder moest flink puzzelen om een basisopstelling bij elkaar te krijgen. Een griepgolf teisterde de Amsterdammers al eerder, maar daardoor heeft Francisco Conceição wél de kans gekregen. Kenneth Pérez vond dit eigenlijk te laat en kraakt het Ajax-beleid.

De Portugese buitenspeler stond aan de aftrap in de uitwedstrijd tegen NEC en kreeg ook de kans in de basisopstelling in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch. Dit waren zijn twee eerste wedstrijden in de basis van Ajax, maar de Deense analist is enthousiast.  "Hij is bedrijvig, handig en rap op de eerste meters. Hij is altijd bezig. De linksback van de tegenstander moet altijd alert zijn, want hij gaat wel", zegt hij bij ESPN.

"Hij kan alle kanten op, zowel binnendoor als buitenom. Hij heeft iets anders dan al die andere buitenspelers", vervolgt Pérez. Hij begrijpt dan ook niet dat Schreuder lang heeft gewacht met het brengen van Conceição. "Het heeft veertien wedstrijden geduurd, voordat Ajax inzag dat ze dit nodig hadden." De ESPN-analist meent ook nog dat deze basisplaats pas tot de mogelijkheden behoorde toen duidelijk werd dat zijn concurrenten niet inzetbaar waren. "Als Bergwijn en Berghuis fit waren geweest had Conceição ook niet gespeeld tegen NEC. Bergwijn had hij er niet snel uitgehaald, denk ik."