Ajax-target heeft geen oren naar transfer: "Ik wil hier bljiven"

Ajax was volgens De Telegraaf in Frankrijk uitgekomen in haar zoektocht naar versterking van de defensie. Leonardo Balerdi, verdediger van Olympique Marseille, werd genoemd als mogelijke winteraanwinst. De Argentijnse mandekker heeft echter in een interview na de gewonnen competitiewedstrijd tegen Troyes (0-2) aangegeven geen oren te hebben naar een vertrek naar Amsterdam: "Ik wil zeker blijven", aldus Balerdi.

Balerdi kwam woensdagavond met Olympique Marseille in actie tegen Troyes. De wedstrijd werd winnend afgesloten en na afloop verscheen de Argentijnse verdediger voor de camera en sprak hij over zijn toekomst: "Ik wil hier zeker blijven. Ik heb hier ook al over gesproken met mijn zaakwaarnemer. Ik heb hem gezegd dat ik graag bij Marseille zou willen blijven. Of ik dat zeker weet? Ja, dat weet ik zeker!", aldus Belardi, die in 2020 neerstreek in Marseille en een jaar later definitief voor 11 miljoen euro werd overgenomen. Ajax, dat volgens Franse media bij de wedstrijd aanwezig was, zou naar verluidt de verdediger over kunnen nemen voor 15 miljoen euro, daar de Argentijn een contract heeft tot medio 2026 bij Olympique Marseille. Echter lijken de Amsterdammers verder te moeten kijken.

De zoektocht naar een nieuwe centrumverdediger

Ajax verkocht in de zomer van 2022 Lisandro Martinéz voor bijna 60 miljoen euro aan Manchester United en lieten Perr Schuurs daarnaast voor 9 miljoen euro vertrekken naar Italië. Daartegenover stond de komst van Ahmetcan Kaplan, die al geruime tijd is uitgeschakeld met een knieblessure, en Calvin Bassey, die momenteel wordt gebruikt door Alfred Schreuder als linksback. Ajax is naarstig op zoek naar een nieuwe centrumverdediger en werd eerder al gelinkt aan de Ivoriaanse verdediger Abakar Sylla van Club Brugge. Intussen experimenteerde Schreuder ook met Devyne Rensch centraal achterin naast Jurriën Timber. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers