'Ajax blijft zich focussen op Argentijnen en bereidt bod voor op tweevoudig international'

Ajax is dichtbij het aantrekken van Gerónimo Rulli. De doelman staat vrijdag voor de medische keuring en zal naar alle waarschijnlijkheid dezelfde dag gepresenteerd worden als versterking onder de lat. De Argentijn zag landgenoot Lisandro Magallan transfervrij vertrekken, maar krijgt wellicht gezelschap van een andere landgenoot. Volgens De Telegraaf werkt Ajax namelijk aan een bod op verdediger Leonardo Balerdi, die momenteel onder contract staat bij Olympique Marseille.

Balerdi werd eerder, in de tijd dat Marc Overmars nog in dienst was bij Ajax, al gevolgd door de Amsterdammers. Drie jaar na dato heeft de Nederlandse recordkampioen de interesse in de Argentijnse verdediger nieuw leven ingeblazen. Volgens De Telegraaf schatten Ajax-scouts Henk Veldmate en Hans van der Zee de 23-jarige verdediger hoger in dan Oranje-international Stefan de Vrij, wiens naam ook opdook bij Ajax. Daarnaast zou Alfred Schreuder naar verluidt graag Zuid-Amerikaanse passie, beter bekend als grinta, willen toevoegen aan de Ajax-selectie na het vertrek van Argentijenen Lisandro Martinez en Nicolas Tagliafico.

Wie is Leonardo Balerdi?

Leonardo Balerdi, geboren als Leonardo Julián Balerdi Rosa, zag het levenslicht op 26 januari 1999 in Villa Mercedes, Argentinië. De Argentijn begon zijn jeugdcarrière bij Sportivo Pueyrredón, waarna hij in 2013 zich bij de jeugdopleiding van Boca Juniors voegde. In januari 2019 werd hij voor 15,5 miljoen euro gekocht door Borussia Dortmund. De Argentijnse verdediger wist echter nooit door te breken in Duitsland en werd in 2020 verhuurd aan Olympique Marseille, dat hem een jaar later definitief overnam voor 11 miljoen euro. Balerdi debuteerde in 2019 voor de Argentijnse nationale ploeg, maar speelde sinds oktober 2019 geen wedstrijd meer voor zijn land. De centrumverdediger beschikt ook over een Italiaans paspoort. Balerdi heeft nog een contract tot medio 2026 en vertegenwoordigt een transferwaarde van 10 miljoen euro volgens Transfermarkt. Echter is een transfer van de rechtsbenige centrumverdediger naar verluidt bespreekbaar omdat Olympique Marseille in financieel zwaar weer verkeerd.