Tadic mist Blind: "Er is veel gebeurd"

Dusan Tadic wist met Ajax het jaar 2023 niet winnend te beginnen. In Nijmegen bleven de Amsterdammers steken op een gelijkspel (1-1). De aanvoerder van Ajax besprak na afloop van de wedstrijd tegen NEC het spel van zijn team en daarnaast kwam ook het vertrek van Blind ter sprake. Hierbij geeft de Serviër aan dat er veel gebeurd is: "Maar daar ga ik natuurlijk nu niet op in", aldus Tadic na afloop van NEC-Ajax.

Ajax begon in Nijmegen de wedstrijd voortvarend met Tadic vanaf de linkerkant en Francisco Conceição vanaf de rechterkant. De eerste helft hadden de Amsterdammers de overhand, maar vergaten zij zichzelf te belonen. De aanvoerder van de Ajax was tevreden over de eerste helft van zijn team: "Dit is hoe we moeten spelen", zei Tadic voor de camera na het gelijkspel tegen NEC. De Serviër hekelde de rol van Jasper CIllessen, die meerdere malen een sta in de weg was voor Ajax met 'goede reddingen': "Cillessen was fantastisch", aldus Tadic, die het optreden van goalie van NEC als hoofdreden zag dat Ajax niet wist te winnen. De aanvoerder wilde niet beginnen met wijzen naar de afwezigheid van enkele vaste waardes: "Dat moet geen excuus zijn", aldus Tadic, doelend op de afwezigheid van Mohammed Kudus, Steven Bergijn (beiden door griep) en Steven Berghuis.

Tadic mist Daley Blind

Na afloop ging het ook kort over het vertrek van Daley Blind. De 99-voudig international van Oranje door de achterdeur in Amsterdam en maakte afgelopen week de verrassende overstap naar Bayern München. Tadic speelde in totaal 4,5 jaar samen met Blind. Het twee arriveerde samen in 2018 gelijktijdig in Amsterdam en wonnen met Ajax drie landstitels, twee KNVB bekers, één Johan Cruijff Schaal en bereikten de halve finale van de Champions League in 2019. Tadic kijkt daarom ook terug op een 'geweldige tijd' samen met de verdediger: "Het was een groot genot om samen met hem op één veld te staan", aldus de aanvoerder van Ajax.