Blind houdt zich stil over relatie met Schreuder: "Wellicht doe ik later mijn kant van het verhaal"

Daley Blind heeft voor het eerst de pers te woord gestaan sinds zijn transfer naar Bayern München. De 32-jarige verdediger heeft een duidelijk doel voor ogen in de Allianz Arena.

Blind, die donderdag officieel gepresenteerd werd door Bayern München, is met de Duitse koploper mee op trainingskamp in Doha. De 99-voudig Oranje-international schoof zaterdagmiddag aan naast technisch directeur Hasan Salihamidzic. "Het is allemaal heel erg snel gegaan", vertelde hij tijdens zijn eerste persconferentie bij Bayern München. "Voor de kerst hebben we contact gehad en daarna is eigenlijk alles in een stroomversnelling gekomen".

"Ik wil het team vooruit helpen met mijn ervaring. Natuurlijk wil ik zo veel mogelijk spelen, maar ik ken wel mijn plek en daarom zullen we zien wat er in de zomer komt", voegde Blind eraan toe. "Mijn hoofddoel is in ieder geval hetzelfde als die van de club, titels pakken".

Over de relatie met Ajax-trainer Alfred Schreuder wilde hij niets kwijt. "Lijkt me niet het goede moment om daarover te praten. Wellicht doe ik later mijn kant van het verhaal nog", aldus de kersverse verdediger van Bayern München.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers