Amsterdamse ziekenboeg raakt voller: Timber kampt met griepklachten

Ajax moest het afgelopen zondag tegen NEC (1-1) al stellen zonder Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus, die allen ontbraken wegens griep. Volgens Voetbal International kan Alfred Schreuder voor de bekerwedstrijd tegen FC den Bosch ook niet beschikken over Jurriën Timber, die ook slachtoffer is geworden van de heersende griepgolf. Kenneth Taylor was afgelopen weekend ook ziek, maar moest noodgedwongen meedoen tegen NEC.

De Amsterdammers begonnen het jaar 2023 stroef met een gelijkspel in Nijmegen. De eerste helft van Ajax was uitstekend. Echter vergaten de Amsterdammers meerdere malen te scoren. Dit was mede te wijten aan een uitstekend keepende Jasper Cillessen. Schreuder kon tegen NEC niet beschikken over diverse spelers, waaronder Berghuis, Kudus, Bergwijn (allen griep) en Kaplan, Grillitsch, Baas en Regeer (allen geblesseerd). Tijdens de wedstrijd in De Goffert viel Brian Brobbey ook geblesseerd uit en daarnaast werd Taylor ook gewisseld. Timber voegt zich nu volgens VI bij het lijstje afwezigen, waardoor een groot aantal reservespelers de kans zullen krijgen in de bekerwedstrijd tegen FC den Bosch. Tevens is de verwachting dat Gerónimo Rulli zijn debuut zal maken in het shirt van de Amsterdammers.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Sánchez, Rensch, Bassey, Wijndal; Alvarez, Klaassen, Fitz-Jim; Conceição, Lucca, Tadic

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers