Taylor spreekt doelen uit voor 2023: "Ik wil alle prijzen pakken met Ajax en ga voor 12 goals dit seizoen"

Ajax kent tot nu toe een matig seizoen. De Amsterdammers begonnen voortvarend, maar sinds september 2022 werden er slechts drie wedstrijden gewonnen. Kenneth Taylor kijkt desondanks met een gematigd tevreden gevoel terug op zijn eerste seizoenshelft in het shirt van Ajax en spreekt in gesprek met Ajax TV zijn doelen uit voor 2023: "Mijn hoofddoel is alle prijzen pakken met Ajax. Het kampioenschap, de beker en de Europa League", aldus Taylor, die daarnaast ook zijn persoonlijke doelen bijstelt.

Taylor maakte in 2020 zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers. In het seizoen 2021/22 brak de 20-jarige middenvelder definitief door toen hij in de laatste fase van het seizoen een basisplaats veroverde. Dit seizoen is Taylor onder Alfred Schreuder opnieuw een vaste waarde en mistte hij slechts twee duels wegens blessureleed. Ondanks de matige reeks van Ajax zijn de Amsterdammers nog in de race voor diverse prijzen. Taylor droomt daarom al over een eventueel feest wanneer er prijzen worden gepakt: "Ik kijk het meest uit naar de huldiging op het Museumplein, als die er komt", aldus de talentvolle middenvelder, die dit seizoen ook uitgroeide tot international en met Oranje afreisde naar het WK 2022 in Qatar.

"Ik ga voor 12 goals en verdedigend kan het beter"

Taylor kwam dit seizoen in totaal 20 keer in actie voor Ajax, waarvan dertien maal in competitieverband. De middenvelder ziet ook waar het beter kan: "Als ik kijk naar wat ik kan verbeteren, dan is dat het verdedigende spel", aldus het Ajax-talent, die tevreden is over zijn doelpuntenproductie: "Ik heb nu vijf goals en drie assists in de Eredivisie en het liefst wil ik nog meer bijdragen", begint Taylor. "Mijn doel was om dit seizoen acht doelpunten te maken, maar toen had ik in eerste twee wedstrijden gescoord en zei ik ik tien. Het moet nu weer een beetje omhoog, dus ik ga nu voor twaalf", aldus Taylor.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers