'Ajax krijgt concurrentie van Europese top voor Marokkaans international'

Ajax werd in een vroeg stadium gelinkt aan de Belgisch-Marokkaanse middenvelder Bilal El Khannouss. De Amsterdammers zouden volgens Belgische media op de tribune hebben gezeten afgelopen weekend tijdens Genk-Club Brugge. KRC Genk wil de talentvolle middenvelder echter niet laten vertrekken. Daarnaast staat El Khannous volgens Het Laatste Nieuws in de concrete belangstelling van Manchester City én Napoli. 

El Khannouss werd in de zomer al in verband gebracht met een overstap naar Ajax. Echter kwam het niet tot een daadwerkelijke transfer. De interesse vanuit Amsterdam is niet afgenomen. Echter hebben meerdere clubs nu interesse in de diensten van El Khannouss, die op het WK voor Marokko zijn eerste interland speelde. Naast Manchester City en Napoli worden ook Bayern München en Paris Saint-Germain gerekend tot clubs met verregaande interesse in de talentvolle middenvelder van Genk. De Belgische club is echter niet voornemens El Khannous te verkopen en zou naar verluidt de Marokaans international pas in 2024 willen verkopen voor een recordbedrag. Hierdoor, plus de interesse uit de Europese top, lijkt een transfer naar Amsterdam definitief uitgesloten.

El Khannouss focust zich op het voetbal

De middenvelder zelf werd uiteraard ook gevraagd naar een eventueel tussentijds vertrek bij Genk. El Khannouss lijkt zich er niet mee bezig te houden: "Ik doe gewoon mijn ding op het veld. Alles wat er naast gebeurt, is voor mijn makelaars", aldus het achttienjarige talent uit de Belgische competitie. De enkelvoudig international van Marokko ging ook kort in op zijn toekomst: "Of ik met zekerheid kan zeggen dat ik deze maand niet vertrek? In de voetballerij weet je het nooit, maar dat is wel het plan. Ik wil nog prijzen pakken met Genk", aldus El Khannous.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers