'Ajax kijkt met veel belangstelling naar kraker in België'

Volgens Het Nieuwsblad zitten er scouts van Ajax op de tribune tijdens de Belgische topper tussen KRC Genk en Club Brugge. Eerder was al bekend dat de Amsterdammers geïnteresseerd waren in Bilal El Khannouss, de achttienjarige spelmaker die voor Marokko in actie kwam tijdens het WK. Volgens de Belgische krant is de Amsterdamse club nu ook geïnteresseerd in Club Brugge-talent Abakar Sylla. Henk Veldmate, hoofdscout van Ajax, zal naar verluidt aanwezig zijn tijdens de wedstrijd KRC Genk-Club Brugge om El Knannouss en Abakar Sylla te bekijken.

Eerder werd al bekend dat El Khannouss op de verlanglijst stond in Amsterdam. Ajax zou vlak voor de jaarwisseling al interesse hebben getoond in de jonge middenvelder, die toen net terug was van het WK-avontuur met Marokko. El Khannouss is in ieder geval niet onder de indruk: "Over de interesse van Ajax gaan al vele jaren geruchten, maar het zijn dan ook geruchten. Het houdt me niet bezig. Ik wil ook niet te ver vooruitkijken", aldus het talent van KRC Genk. De interesse in Sylla is naar verluidt begonnen na een bezoek van Klaas-Jan Huntelaar aan Club Brugge in november. De centrumverdediger is een oude bekende van Alfred Schreuder, die in het seizoen 2021/22 trainer was in het Jan Breydelstadion en speelde zich door zijn prestaties in de Champions League dit seizoen in de kijker bij diverse clubs uit Europese topcompetities.

Wie is Bilal El Khannouss?

El Khannouss werd op 10 mei 2004 geboren in het Belgische Strombeek-Rever en begon op vijfjarige leeftijd in de jeugdopleiding van Anderlecht. Hij maakte na tien jaar als jeugdspeler de overstap naar de jeugdopleiding van KRC Genk en speelde in het seizoen twee officiële wedstrijden in het eerste elftal van Belgische club. De Belgisch-Marokkaanse middenvelder brak dit seizoen definitief en mistte slechts één wedstrijd door een schorsing. El Khannouss vertegenwoordigde verschillende Belgische jeugdelftallen, maar maakte in 2022 de keuze om voor Marokko uit te komen. De achttienjarige middenvelder maakte deel uit van de WK-selectie van Marokko en debuteerde in de troostfinale tegen Kroatië (2-1, verlies) voor de nationale ploeg. El Khannouss heeft een contract tot medio 2026 en vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een transferwaarde van 4,5 miljoen euro.

Tekst gaat verder onder de video

Bekijk hier diverse hoogtepunten van Bilal El Khannouss

Wie is Abakar Sylla?

Sylla werd geboren op 25 december 2002 in Yamoussoukro, Ivoorkust. De talentvolle centrumverdediger stapte in september 2021 voor 200,000 euro van het Ivoriaanse SO Armée naar de beloftes van Club Brugge (Club NXT, uitkomend op het tweede niveau van België). Sylla maakte zijn debuut op het hoogste niveau in de play-off's vorig seizoen tegen Anderlecht (1-1) en groeide dit seizoen uit tot vaste waarde in het Jan Breydelstadion. De linksbenige verdediger maakte met name indruk in de indrukwekkende Champions League-campagne van Club Brugge, waarin hij zelfs één keer tot scoren kwam. Sylla maakte daarnaast in september 2022 zijn debuut voor Ivoorkust. De verdediger heeft een contract tot medio 2026 in België en vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een waarde van 9 miljoen euro. 

Bekijk hier de Champions League-treffer van Abakar Sylla: