Driessen haalt uit naar ‘laconieke’ Schreuder: ‘Lijkt of kritiek hem niks interesseert’

Ajax kon zich na een teleurstellende eerste helft van het seizoen gaan opmaken voor een betere tweede helft van het seizoen, maar in het eerste duel van 2023 bleef het tegen NEC op een 1-1 gelijkspel steken. Valentijn Driessen is kritisch op de houding van Ajax-trainer Alfred Schreuder, zo vertelt hij in de Kick-off podcast van De Telegraaf.

Driessen kan zich niet vinden in de houding die Schreuder aanneemt. "Als trainer moet je rustig blijven, kijken wat er daadwerkelijk allemaal gebeurt en je niet gek laten maken door de buitenwacht. Maar hij geeft ook het beeld dat het hem eigenlijk niet interesseert wat er gebeurt, wat er wordt geschreven, gezegd en gedaan. Dat beeld zorgt ervoor dat mensen op de tribune roepen en schreeuwen dat Schreuder eruit moet."

Laconieke houding

Driessen begrijpt niet dat Schreuder dit zelf niet ziet. “Dit moet hij weten. Het hoort bij de job: het verkopen van de club, ook als het wat slechter gaat. Dan moet hij uitleggen waarom het slechter gaat. Leg het gewoon goed en duidelijk uit. Laconiek vind ik een goed woord; hij neemt het veel te licht op.”