Schreuder verwacht Ajax-debuut van Rulli, maar noemt ook afwezige: "Den Bosch komt te vroeg"

Ajax kan woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch mogelijk geen beroep doen op Brian Brobbey. De twintigjarige spits raakte zondag in het Eredivisie-duel met NEC Nijmegen geblesseerd aan zijn schouder en lijkt niet op tijd hersteld.

"Dat ziet er nog niet zo heel goed uit", vertelt trainer Alfred Schreuder bij Ajax TV over de blessure van Brobbey. "Hij kan vandaag waarschijnlijk nog niet trainen, dus we moeten het morgenochtend bekijken. Maar ik denk dat de wedstrijd tegen FC Den Bosch te vroeg komt. We hebben met de dokter gesproken en ik wil morgenochtend nog afwachten".

Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Mohammed Kudus en Florian Grillitsch ontbraken tegen NEC vanwege griep. De bekerclash met Den Bosch komt waarschijnlijk te vroeg voor het viertal. "Het griepvirus heerst nog steeds bij ons. We verwachten er voor morgen geen nieuwe spelers bij. Dezelfde afwezigen als tegen NEC? Daar moet je wel van uit gaan, ja", bevestigt Schreuder.

Het heeft er alle schijn van dat doelman Gerónimo Rulli tegen Den Bosch zijn officiële Ajax-debuut gaat maken. "De kans is natuurlijk ook groot dat hij gaat spelen. Hij was bij het WK tweede keus bij Argentinië, dus daar heeft hij niet gespeeld. Ook bij Villarreal de afgelopen tijd niet, dus hij moet natuurlijk wel minuten gaan maken", aldus Schreuder, die erg te spreken is over de ontwikkeling van de sluitpost. "Hij maakt een goede indruk. Hij voetbalt goed mee, hij is fanatiek, atletisch en snel. Hij is een uitstekende keeper voor ons".

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers