'Ajax gaat niet in op Spaanse interesse voor middenvelder'

Ajax heeft volgens Relevo een aanbod vanuit Spanje om zomeraanwinst Florian Grillitsch te huren geweigerd. Valencia zou naar verluidt interesse hebben in de diensten van de Oostenrijkse middenvelder. De Amsterdammers houden echter een vertrek tegen. Grillitisch voegde zich afgelopen zomer transfervrij bij Ajax en heeft een contract tot medio 2023 met een optie voor nog twee jaar.

Valencia is op zoek naar versterkingen en trainer Gennaro Gattuso is daarbij uitgekomen in Amsterdam. De Spaanse club zou zich graag willen versterken met Grillitisch, die sinds de zomer van 2022 onder contract staat bij Ajax. De Oostenrijker komt niet of nauwelijk voor in de plannen van Schreuder, maar desondanks willen de Amsterdammers hem niet laten gaan. Volgens Relevo is Valencia echter vastberaden om Grillitsch aan te trekken. De Spanjaarden staan open voor zowel een huurperiode als een definitieve transfer. 

Huwelijk tussen Grillitsch en Ajax (nog) geen succes

Grillitsch werd op 1 september 2022 gepresenteerd bij Ajax als zomeraanwinst. De 35-voudig international van Oostenrijk was clubloos nadat zijn contract was afgelopen bij Bundesliga-club TSG Hoffenheim. Grillitsch kwam in totaal vijf competitiewedstrijden in actie, waarvan één keer vanaf de start. Daarnaast mocht de Oostenrijker vijf keer invallen in de Champions League. Vooralsnog is de samenwerking tussen de middenvelder en de Amsterdamse club geen succes.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers