Cillessen hoopt op Oranje na fantastische wedstrijd: "Ik heb volgende week een gesprek"

Jasper Cillessen werd gepasseerd door Louis van Gaal voor het WK 2022 in Qatar en zag hoe Andries Noppert een plek onder de lat bij Oranje veroverde. Het WK bekeek de doelman van NEC ziek vanaf de bank, maar afgelopen zondag stond Cillessen weer onder de lat bij NEC en blonk hij uit tegen Ajax. De doelman hoopt onder Ronaldo Koeman, die Van Gaal opvolgt als bondscoach van Oranje, op een comeback: "Ik ben fan van Oranje en ik hoop er bij te komen", aldus Cillessen voor de camera van ESPN.

Cillessen streek afgelopen zomer terug neer bij zijn oude club NEC om zich, met het oog op het WK, in de kijker te spelen bij Oranje. Dit lukte in eerste instantie daar hij werd opgeroepen voor de interlandperiode in september 2022 en daarnaast werd opgenomen in de voorselectie voor het WK. Cillessen behoorde echter tot de afvallers en zag samen met collega Mark Flekken (die ook afviel) hoe Remko Pasveer, Justin Bijlow én Noppert de voorkeur kregen boven de goalie van NEC. De laatstgenoemde kreeg uiteindelijk het vertrouwens tijdens het WK onder de lat bij Oranje: "Ik was verrast, maar hij heeft het goed gedaan. Alle complimenten voor Andries", aldus Cillessen over de prestaties van Noppert tijdens het WK.

Cillessen hoopt onder Koeman op terugkeer

Na het WK zwaaide Van Gaal af als bondscoach en Ronald Koeman is aangesteld als diens opvolger. Koeman was eerder al bondscoach van Oranje tussen 2018 en 2020 en destijds maakte de voormalig coach van onder meer Ajax, PSV, AZ, Feyenoord én Barcelona maar liefst achttien keer gebruik van Cillessen bij Oranje. De goalie van NEC, die Koeman nog niet heeft gesproken, heeft daarom goede hoop op een terugkeer in Oranje: "Volgende week heb ik een gesprek met Patrick Lodewijks (keeperstrainer van Oranje, red.)", aldus Cillessen, die niet kan bevestigen op het een per se een goed teken is. "Ik ken Patrick ook al wat langer en we gaan het hebben over hoe het de afgelopen maanden is gegaan", aldus de doelman van NEC die met meerdere fantastische reddingen een sta-in-de-weg voor Ajax was afgelopen weekend.