De laatste vijf edities van Feyenoord - AZ

Komende zaterdag staat Feyenoord - AZ op het programma. De laatste jaren heeft Feyenoord veel moeite met de Alkmaarders. De wedstrijd is cruciaal in de strijd om de koppositie. Dit zijn de laatse vijf edities van Feyenoord - AZ.

Feyenoord - AZ 1-0 (2021-2022)

Het meest recente duel tussen de twee in De Kuip eindigde in een 1-0 overwinning voor Feyenoord. In een verhit duel was Cyriel Dessers in de 92e minuut van de wedstrijd trefzeker. De Kuip ontplofte en zag Feyenoord een einde maken aan een negatieve reeks tegen AZ.

Feyenoord - AZ 2-3 (2020-2021)

In dit spektakelstuk in een lege Kuip wonnen de Alkmaarders dankzij een uitblinkende Myron Boadu. De spits vond twee keer het net. Bij Feyenoord was Mark Diemers, die nu volledig uit beeld is, nog trefzeker. In de blessuretijd schoot Teun Koopmeiners nog een penalty de tribunes in, maar AZ won de wedstrijd met 2-3.

Feyenoord - AZ 0-3 (2019-2020)

AZ was in topvorm en trof een gehavend Feyenoord. Dit zorgde voor een vernederende thuisnederlaag voor de Rotterdammers. Myron Boadu, Oussama Idrissi en Calvin Stengs waren trefzeker. Eric Botteghin ging gigantisch in de fout en Feyenoord had niks te zeggen. AZ won de wedstrijd met 0-3.

Feyenoord - AZ 2-1 (2018-2019)

In deze strijd om de derde plek trok Feyenoord aan het langste eind. Nadat de Rotterdammers op achterstand kwamen wist Robin van Persie de wedstrijd om te draaien. Eerst knalde Tyrell Malacia Feyenoord op gelijke hoogte met een prachtig afstandschot en later maakte Van Persie de 2-1. Feyenoord zette met deze overwinning een grote stap richting de derde plaats.

Feyenoord - AZ 2-1 (2017-2018)

Jean-Paul Boëtius opende in de eerste helft de score voor Feyenoord. Nicolai Jørgensen vergrootte de Rotterdamse voorsprong. In de blessuretijd deed Wout Weghorst nog wat terug maar de drie punten bleven in Rotterdan: 2-1.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Feyenoord - AZ’

Feyenoord-fans verbazen zich over 'rare reactie' Van Gangelen op 2-1 Pedersen: "Pellè had gelijk"

Feyenoord had interesse in Eredivisie-smaakmaker: "Er is contact geweest met Dennis te Kloese"

Dit wist Arne Slot niet: geheim in de kleedkamer van Feyenoord...

Schande gesproken van twee discutabele momenten bij #FEYAZ: "Dit gaat voor een mediastorm zorgen!"