'Feyenoord al druk bezig op transfermarkt voor volgend seizoen'

De Eredivisie duurt nog acht speelrondes, maar toch wordt er ook al met een schuin oog naar volgend seizoen gekeken. De clubs beginnen zich alvast te roeren op de transfermarkt en zo ook Feyenoord. In de podcast Studio 1908 worden deze geruchten besproken.

Zo is PSV niet langer de enige Eredivisieclub die achter FC Groningen-spits Ricardo Pepi aan zit. Ook Feyenoord heeft geïnformeerd bij het management van de Amerikaan. FC Augsburg betaalde in januari 2022 zo'n 16 miljoen voor de spits, maar hij lijkt deze zomer toch echt te gaan vertrekken bij de Bundesligaclub. Zowel PSV als Feyenoord houdt deze situatie dus nauwlettend in de gaten.

Daarnaast moet Oussama Idrissi behouden worden in De Kuip. Feyenoord is bang veel sterkhouders te verliezen deze zomer en dan moet de buitenspeler blijven. De Rotterdammers hebben geen koopoptie bedwongen bij de huurdeal met Sevilla, maar zouden deze zomer toch een poging willen wagen om Idrissi definitief over te nemen. In Spanje heeft de linksbuiten een contract tot medio 2025 en volgens Transfermarkt.nl is zijn marktwaarde zo'n 4 miljoen euro. 

Vertrek

Hier tegenover staat het vertrek van enkele belangrijke spelers van Feyenoord. Zo zou SL Benfica nog altijd concreet zijn voor Orkun Kökçü. Sinds het vertrek van Enzo Fernandez naar Chelsea afgelopen transferperiode, zijn de Portugezen op zoek naar een middenvelder. Oud-PSV-trainer Roger Schmidt ziet in Kökçü de ideale man om die plek in te gaan nemen. Volgens Studio 1908 moet Benfica in de zomer de strijd aangaan met in ieder geval één absolute topclub uit de Premier League. Om welke club dit gaan is nog onbekend.