Jan Roos moet het ontgelden na tweet over 'loyaliteit' van Kokcü

Jan Roos heeft zich niet populair gemaakt met een tweet over Orkun Kökçü. De mediapersoonlijkheid wordt op X hard aangepakt nadat hij zich uitliet over het feit dat de middenvelder niet voor geboorteland Nederland uitkomt, maar voor Turkije. Veel mensen waren het niet eens met zijn uitspraak.

'Zo’n Kökçü, die in Haarlem is geboren en zijn hele voetbalcarrière in ons land is opgeleid en dan toch voor Turkije speelt, is precies wat er mis is met de zogenaamde multiculturele samenleving', meent Roos. 'Loyaliteit ligt nooit bij ons.' 

Reacties op tweet Roos over Kökçü

Waarom koos Kökçü voor Turkije?

In de zomer van 2019 maakte Kökçü bekend niet langer voor Nederland uit te komen, maar voor Turkije te kiezen. De middenvelder doorliep diverse jeugdelftallen van Oranje, maar zijn gevoel lag naar eigen zeggen meer bij Turkije ''Ik vind het niet raar, ik volg mijn gevoel, ik heb de keuze gemaakt. Het is klaar nu', klonk het destijds. Niet snel later volgde zijn debuut voor Turkije Onder 21, waarna hij een jaar later zijn eerste opwachting voor Ay-Yıldızlılar maakte. Na de winst op Oostenrijk (1-2) staat de teller op 32 interlands voor Turkije. 

Feyenoord-doelman vertrekt