Heitinga gematigd tevreden na bekerwinst: "Ik denk vooral dat we naar ons eigen spel moeten kijken"

Ajax wint met 0-1 bij FC Twente en dat betekent de derde overwinning op rij voor de Amsterdammers én onder leiding van John Heitinga. Hij is blij met de zwaarbevochten winstpartij, maar heeft voldoende input verkregen om aan te gaan werken in de komende dagen.

Het was een wedstrijd die na 90 minuten geen absolute winnaar verdiende, want zowel FC Twente als Ajax kwamen een aantal keren in kansrijke posities. "Deze was zeker zwaarbevochten", aldus de hoofdverantwoordelijke van de Amsterdammers na afloop in gesprek met ESPN. "De wedstrijd was aardig in evenwicht."

"Ik denk vooral dat we naar ons eigen spel moeten kijken", vervolgt de opvolger van de ontslagen Alfred Schreuder. "We moeten veel vaker een snelle kantwissel erin zien te krijgen. Er zijn een aantal momenten die uit ons spel moeten om naar een hoger niveau te gaan. Dit is wel goed voor het zelfvertrouwen. Twente heeft gewoon een goede ploeg en het is niet makkelijk om hier te spelen en winnen."

"Het belangrijkste is dat wij een ronde verder gaan", zo oordeelt Heitinga na afloop. "We proberen vastigheden erin te krijgen. We hebben vandaag laten zien dat we kunnen strijden. Er moet nu iets ontstaan. Het is belangrijk dat we de connectie met de fans gaan hebben, nu we de komende wedstrijd thuis gaan spelen." De mogelijke tegenstanders in de kwartfinale van de KNVB Beker zijn: FC Utrecht, sc Heerenveen, PSV, Feyenoord, SV Spakenburg, ADO Den Haag/Go Ahead Eagles en De Graafschap.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers