Heracles Almelo versterkt zich met Basaçikoglu

Bilal Basaçikoglu keert terug in de Eredivisie. De 26-jarige aanvaller, die in het verleden speelde voor onder meer Feyenoord, gaat aan de slag bij Heracles Almelo.

"Hier wil ik weer aantonen wat ik kan", laat Basaçikoglu weten op de website van Heracles Almelo. "Als ik de oude Bilal kan laten zien ben ik er zeker van dat ik veel kan betekenen voor Heracles Almelo. Ik weet dat dit een warme club is die spelers een kans geeft. Hopelijk gaan we er samen iets moois van maken".

"Bilal is 26 jaar oud, heeft ervaring en kan kwaliteit toevoegen aan onze selectie", zegt directeur Tim Gilissen. "We kennen Bilal van zijn tijd in de Eredivisie en hebben ook zijn laatste jaren uitgebreid geanalyseerd. Het is aan ons om hem weer op zijn oude niveau te krijgen. Dat moet hij vooral zelf doen, maar daar gaan wij hem als club bij helpen".

Eredivisie-verleden

Basaçikoglu speelde de afgelopen jaren voor Kayserispor, Trabzonspor en Gaziantep. De vleugelaanvaller kwam daarvoor uit voor SC Heerenveen en Feyenoord. De Turks-Nederlandse voetballer veroverde in 2017 de landstitel met de Rotterdammers. Basaçikoglu tekent in Almelo een contract voor twee seizoenen, met een optie voor drie jaar.

Feyenoord-doelman vertrekt