'Memphis Depay dacht serieus na over terugkeer bij PSV'

Memphis Depay zou serieus hebben nagedacht over een terugkeer bij PSV. De aanvaller kon vertrekken bij FC Barcelona en kon zo opzoek naar een nieuwe werkgever. Dat werd uiteindelijk Atlético Madrid.

Na het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool was PSV druk bezig met een opvolger. Toen Noni Madueke ook nog eens naar Chelsea vertrok, werd die zoektocht als maar breder. Uiteindelijk maakt Thorgan Hazard de overstap naar PSV. De Belg komt op huurbasis over van Borussia Dortmund. In de afgelopen maand werden veel aanvaller in verband gebracht met PSV, dat zelf ook meerdere lijntjes uitgooide.

Depay terug naar PSV?

In gesprek met De Telegraaf gaat algemeen directeur Marcel Brands dieper in op de zoektocht naar een nieuwe aanvaller. Zo was PSV bezig met het binnenhalen van Viktor Tsygankov, die naar Spanje vertrok. "We hebben een serieus bod gedaan, een beter bod dan Girona. Maar zijn zaakwaarnemer is de broer van Guardiola en die is mede-eigenaar van Girona.", aldus Brands. "Ik heb Zinchenko (oud-huurling van PSV red.) nog erbij betrokken om te kijken of hij kon helpen. Die jongen wilde graag naar PSV, maar hij wilde uiteindelijk ook loyaal zijn naar zijn zaakwaarnemer toe." 

Zo moest PSV de zoektocht naar een aanvaller voortzetten. Daarin kwam het bij twee grote namen. "We hebben Arnaut Danjuma geprobeerd, zelfs Memphis Depay nog gebeld. Dan zijn er nog veel namen geweest, die ons zijn voorgehouden, maar met wie we niet hebben gesproken." Rik Elftrink laat via Twitter weten dat Depay serieus nadacht over een terugkeer naar Eindhoven.