Bayern München richt pijlen op Denzel Dumfries: 'Club sprak al met Raiola'

Volgens de Duitse tak van Sky Sports staat Denzel Dumfries hoog op het verlanglijstje van Bayern München. De 25-jarige rechtsback is tot nu toe de uitblinker van Oranje op het EK. In de ogen van de Duitse topclub zou hij perfect in het systeem van Julian Nagelsmann passen.

denzel dumfries mogelijk van psv naar bayern munchen

Transfer naar Bayern München?

Voordat het EK begon, dacht PSV de rechtsback voor zo'n 15 miljoen euro te verkopen. Echter zou deze vraagprijs wegens zijn goede prestaties nog wel wat oplopen. Sky meldt overigens dat Bayern niet van plan is om zoveel geld voor de Nederlander te betalen: "Het is eigenlijk relatief goedkoop, maar Bayern wil niet zoveel spenderen", zegt verslaggever Marc Behrenbeck. De Duitse grootmacht zou al contact hebben gehad met de zaakwaarnemer van Dumfries, Mino Raiola.

Nieuwe trainer Nagelsmann

De nieuwe trainer van Bayern, Julian Nagelsmann, speelt evenals Frank de Boer in een 3-5-2 -systeem, een systeem wat de PSV'er goed past. De wingback van Oranje onderscheidt zich volgens de club dan ook met zijn snelheid, duelkracht en drang om op te komen. Mocht het zover komen, dan zal Dumfries de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Benjamin Pavard en Bouna Sarr.

Everton

Bayern München is overigens niet de enige club met belangstelling voor de wingback. Ook het Everton van Marcel Brands heeft zijn pijlen gericht op de Nederlander, aldus het Eindhovens Dagblad. Brands was in 2018 bij PSV al degene die Dumfries overnam van sc Heerenveen. De club betaalde destijds zo'n 5,5 miljoen aan Heerenveen.

Feyenoord-doelman vertrekt