Driessen kraakt Ajax-aanwinst na debuut: "Was heel kwetbaar en heeft draaicirkel van een vrachtwagen"

Ajax oefende afgelopen weekend tegen het Duitse Borussia Dortmund en verloor dat duel met 3-1. Het treffen was handig voor trainer Maurice Steijn, omdat hij zijn nieuwe aanwinsten minuten kon geven. Valentijn Driessen heeft ook gekeken en ziet weinig muziek in Jakov Medic.

De 24-jarige Kroaat werd voor slechts twee miljoen euro overgenomen van FC St. Pauli, maar kan de journalist absoluut niet bekoren. "Hij stond er een kwartier in, en toen lagen er al twee in het netje bij Ajax. Hij heeft een draaicirkel van een vrachtwagen. Hij is niet echt snel en wendbaar. Het is echt zo’n Duitse verdediger die je bij bijvoorbeeld Union Berlin ziet. Dat zijn jongens van de gestampte pot, kom daar maar eens langs", klinkt het in Kick-Off van De Telegraaf.

Zijn speelstijl zou niet passen bij de Ajax-filosofie en zijn manier van verdedigen is vooral een 'Duitse manier', denkt Driessen. "In Duitsland houden ze van zulke spelers. Bij Dortmund stond ook zo’n houthakker achterin, daar zijn ze daar helemaal weg van. Maar als je ziet hoe kwetsbaar ze zijn, ook Dortmund achterin. En Medic was ook heel kwetsbaar.” Ajax bereikte maandagavond een akkoord met Hiroki Ito en hoopt ook Josip Sutalo naar Amsterdam te halen, maar vooralsnog speelt hij bij Dinamo Zagreb. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers