Indrukwekkende cijfers: Feyenoord boekt op één na hoogste winst ooit

Feyenoord heeft de jaarcijfers over het boekjaar 2023/24 bekendgemaakt. Zo werd duidelijk dat de Rotterdammers in De Kuip een nettowinst van 9,5 miljoen euro wisten te noteren. Dit is het op een na hoogste bedrag uit de geschiedenis van de club. 

Succes terug te zien in de cijfers

Na het landskampioenschap in 2023 volgde er wederom een goed seizoen voor de Rotterdammers. Onder leiding van Arne Slot wist de ploeg tweede te eindigen en zich te plaatsen voor de UEFA Champions League. Door de goede resultaten groeide de omzet van Feyenoord met 27% ten opzichte van het seizoen ervoor, wat resulteerde in een bedrag van 126 miljoen euro. 'Dit dankzij fors hoger prijzengeld vanuit de UEFA, maar ook door groei in andere omzetcategorieën zoals partnerships en ticketing. Het operationeel resultaat kwam uit om 13,5 miljoen euro', aldus Feyenoord. Dit is één miljoen meer dan PSV aan winst behaalde. 

Transferbeleid ook in orde 

Naast de inkomsten uit bovengenoemde bronnen is ook het transferbeleid bij Feyenoord op orde. Zo vertrok eerder bijvoorbeeld Orkun Kökcü voor 25 miljoen euro naar Benfica. In de zomer van 2024 vetrokken ook Mats Wieffer (32 miljoen euro naar Brighton) en Lutsharel Geertruida (18 miljoen naar RB Leipzig) voor behoorlijke bedragen. 

Een transfer die niet plaatsvond deze zomer was die van Skov Olsen. Feyenoord wilde hem graag tekenen, maar dit lukte uiteindelijk niet. Hier deed de speler van Club Brugge zelf ook een boekje over open. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers