Nog meer afvallers voor Nagelsmann in aanloop naar duel tegen Oranje

Duitsland kampt met veel blessuregevallen in aanloop naar Nations League-duels tegen onder anderen Oranje. Zo hebben ook David Raum en Benjamin Henrichs zich afgemeld bij Julian Nagelsmann, bondscoach van Duitsland. 

Crisis bij Duitse nationale elftal

Nadat eerder al bekend werd gemaakt dat vaste waarden Marc-André ter Stegen, Kai Havertz, Jamal Musiala en Niclas Füllkrug er niet bij zijn, vallen nu dus ook David Raum (enkelblessure) en Benjamin Henrichs (rugklachten) af. Beide heren komen uit voor RB Leipzig, waar Nederlanders Xavi Simons en Lutsharel Geertruida actief zijn. Maar tot een confrontatie in de Nations League zal het dus niet komen. Eerder sprak Spaans-international Aymeric Laporte al over de te volle agenda en de gevolgen hiervan voor veel spelers. 

Nieuwe garde moet het laten zien

Als vervanger van Raum heeft Nagelsmann Robin Gosens opgeroepen. De linkshalf met Nederlandse vader maakt dus mogelijk minuten tegen Oranje. Na het afgelopen EK kondigden enkele sterspelers van Die Mannschaft aan te stoppen als international. Het vertrek van Manuel Neuer, Toni Kroos en Ilkay Gündogan en het hoge aantal blessuregevallen maakt het er niet makkelijker op voor de Duitse bondscoach. Voor aanstaande duels kan hij in ieder geval wel beroep doen op spelers als Joshua Kimmich, Florian Wirtz en Antonio Rüdiger. 

Op maandag 14 oktober om 20.45 staan Duitsland en Nederland tegenover elkaar. Benieuwd naar het schema van Koeman en zijn ploeg? Hier lees je alles over Oranje in de UEFA Nations League. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers