KNVB: 'Oranje-internationals blijven bij boycot Veronica Inside'

De KNVB heeft bevestigd dat het Nederlands Elftal ook tijdens het komende EK nog Veronica Inside blijven boycotten. De sterren van Oranje kwam in juni 2020 met een boycot tegen Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen.

boycot veronica inside

Boycot Veronica Inside door internationals blijft

In juni 2020 kwamen spelers van Oranje met een statement naar buiten tegen Veronica Inside. Destijds was Nederland in de ban van een uitspraak van Johan Derksen over Akwasi. Met 'Dit is ver over de grens. Niet voor de eerste keer, niet voor de tweede keer. Keer op keer op keer. Enough is enough. Wij, Oranje-internationals, laten ons niet meer interviewen door dit programma' brachten de internationals hun boycot destijds naar buiten.

LEES OOK: Oranje-internationals boycotten Veronica Inside na uitspraken Derksen

Tijdens De Oranjezomer kan Hélène Hendriks dus geen vragen stellen aan de spelers van Oranje. "Die keuze hebben ze vorig jaar gemaakt en toegelicht. De KNVB heeft altijd aangegeven dat spelers en speelsters hierin hun eigen afweging kunnen maken", aldus een KNVB-woordvoerder tegenover het AD.

De Oranjezomer

Vanaf donderdag 10 juni start Veronica met De Oranjezomer. Tijdens het EK zullen er elke avond twee uitzendingen over het EK op tv te zien zijn. Na het EK gaan de mannen verder met praten over de Tour de France en de Olympische Spelen. Dan wel maar één aflevering per avond.