Derksen zet vraagtekens in aanloop naar WK: "Straks kan hij de grens niet over"

Het WK kruipt langzaam dichterbij en bondscoach Louis van Gaal zal vrijdag 11 november zijn definitieve selectie aankondigen. De discussie rondom de plek onder de lat speelt al geruime tijd en mogelijk is Jasper Cillessen geen optie voor Oranje op het WK. Maandag kwam namelijk het nieuws naar buiten dat de NEC-goalie in een rechtszaak is verwikkeld met zijn ex, die claimt een kind te hebben van hem. De zaak zou volgens de advocaat van de 63-voudig international een formaliteit zijn, maar aan tafel van Vandaag Inside voorzien presentator Wilfred Genee en analist Johan Derksen problemen: "Als hij een conflict krijgt met de Spaanse autoriteiten, kan hij dadelijk de grens niet meer over", stelt Derksen.

Cillessen werd maandag in verband gebracht met een rechtszaak in Spanje, waarna de advocaat van de doelman uitleg verschafte: "In de tijd dat Jasper (Cillessen, red.) in Spanje was, heeft hij een korte relatie gehad en daaruit is een kind geboren. Het vaderschap is door hem vrijwillig aanvaard en moet nu voor de rechter worden bevestigd. Deze formaliteit wordt verzorgd door Jasper's advocaten in Spanje. Daarna wordt er gesproken over de alimentatie", aldus de advocaat van Cillessen. Echter heeft Wilfred Genee andere informatie uit Spanje ontvangen. De presentator zou van enkele journalisten uit Spanje te horen hebben gekregen dat het om een strafzaak zou gaan. 

Derksen kon in eerste instantie zijn oren niet geloven: "Ik had het achter iedereen gezocht behalve achter die halve zachte Cillessen", aldus de analist. Derksen gaat vervolgens verder in op de informatie van Genee en zet vraagtekens bij de selectie van de doelman voor het WK in Qatar: "Als hij een conflict krijgt met de Spaanse autoriteiten, kan hij dadelijk de grens niet meer over. Dan kan hij niet meer met het Nederlands elftal naar het buitenland, want dan wordt hij opgepakt", betoogt hij. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers