Zo verging het Feyenoord eerder dit seizoen tegen Slavia Praag

Feyenoord treft Slavia Praag donderdag in de kwartfinale van de Conference League. Eerder dit seizoen stuitten deze ploegen op elkaar in de groepsfase van het Europese toernooi. Voetbalflitsen blikt terug op de vorige twee ontmoetingen.

De eerste clash stond gepland op 30 september en werd gespeeld in De Kuip. Feyenoord creëerde in de openingsfase veel kansen, maar slaagde er niet in om een mogelijkheid te verzilveren.

In de dertiende minuut was het raak voor de ploeg van Arne Slot. Orkun Kökçü schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied laag in de verre hoek. Bryan Linssen verdubbelde elf minuten later de voorsprong. De 31-jarige spits kopte een voorzet van Tyrell Malacia binnen.

Doelpunt van Bryan Linssen (TEKST GAAT VERDER ONDER DE TWEET)

Na ruim een uur spelen bracht Slavia Praag de spanning terug in Rotterdam-Zuid. Een vrije trap van Petr Ševčík werd tegen de touwen gekopt door Tomáš Holeš: 2-1.

Die aansluitingstreffer gaf de Tsjechen veel vertrouwen. De formatie van Jindřich Trpišovský bracht de Rotterdammers in het laatste half uur flink aan het wankelen, maar kwam uiteindelijk niet langszij. Zo won Feyenoord met 2-1 van Slavia Praag.

De tweede ontmoeting tussen Feyenoord en Slavia Praag werd op 25 november gespeeld in de Eden Arena. Een gelijkspel zou voor de Rotterdammers voldoende zijn voor Europese overwintering.

De eerste helft draaide voor Feyenoord uit op een regelrechte nachtmerrie. De Rotterdammers zagen Peter Olayinka al vroeg scoren, Linssen geblesseerd uitvallen en Guus Til rood krijgen. Feyenoord toonde echter veerkracht en kwam na een half uur spelen op gelijke hoogte via invaller Cyriel Dessers.

Cyriel Dessers in de Conference League (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Cyriel Dessers in de Conference League

Slavia Praag nam vervolgens het heft in eigen handen en profiteerde na driekwart wedstrijd optimaal van een fout van doelman Ofir Marciano. De Israëlische sluitpost ging de mist in bij een afstandsschot, waarna invaller Jan Kuchta scoorde: 2-1.

De thuisploeg stevende af op een overwinning, tot minuut 93. Dessers kopte de gelijkmaker binnen en bezorgde Feyenoord daarmee een plek in de knock-outfase van de Conference League.