Schalke-trainer Markus Weinzierl over duel met Ajax: ''Het wordt een lastige avond voor ons''

Schalke-trainer Markus Weinzierl over duel met Ajax: ''Het wordt een lastige avond voor ons''

In Gelsenkirchen wordt alvast vooruitgekeken naar donderdagavond, wanneer Ajax het in de eigen Amsterdam Arena opneemt tegen Schalke 04. De huidige nummer 10 van de Bundesliga heeft volgens De Telegraaf veel respect voor de Amsterdammers.

Markus Weinzierl, trainer van Die Königsblauen is vol lof over de Amsterdammers. "Het is een jonge ploeg met heel veel spelplezier, die speelt zoals we dat mogen verwachten van Ajax met een grote drang naar voren en veel korte combinaties. Het wordt een lastige avond voor ons." Middenvelder Leon Goretzka sluit zich hierbij aan. "Ajax is een superteam en een club met een grote traditie. Ze hebben altijd spelers gehad met veel techniek en snelheid en dat zie je ook bij het huidige team."

Andries Jonker liep zondag met zijn VfL Wolfsburg tegen een 4-1 nederlaag aan in Gelsenkirchen. Desondanks ziet hij kansen voor Ajax. "Het is in ieder geval een ploeg die ook wil voetballen. Je hebt de afgelopen jaren gezien dat Ajax zich in Europa regelmatig heeft stukgelopen op een muur van verdedigers. Zo speelt Schalke niet. Ik verwacht dat het dit keer een heel interessante wedstrijd van twee voetballende ploegen wordt," aldus Jonker in gesprek met De Telegraaf.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers