GERUCHT: "Machtsovername Jordi Cruijff bij Ajax"

Jeroen Grueter vertelt in de Voetbalpodcast van de NOS dat Jordi Cruijff de macht gaat krijgen bij Ajax. Volgens de commentator is het iets dat rondgaat in de wandelgangen bij de Amsterdamse club.

"In de wandelgangen wordt er gezegd dat Jordi Cruijff straks de boel gaat overnemen", stelt Grueter. Hij durft daarbij niet te zeggen hoe betrouwbaar deze verhalen zijn: "Daarom zijn het ook nadrukkelijk wandelgangen, maar het zou inderdaad een machtsovername kunnen betekeken. Ik zeg het met enige voorbehoud en aarzeling, maar het komt van iemand die het wel zou kunnen weten."

Functie

Cruijff vertrok kortgeleden bij FC Barcelona. Het is nog onduidelijk welke rol hij zou moeten invullen. Er liggen verschillende functies open bij de Amsterdammers. Zo is het nog niet bekend wie de nieuwe trainer, hoofd jeugdopleiding en hoofdscout zullen worden. Ook bestaat er een optie dat Cruijff de nieuwe algemeen directeur van de club wordt. Edwin van der Sar is voor vele fans de reden voor het mindere jaar van de Amsterdammers. 

Eerder werd Cruijffs naam al genoemd nadat Marc Overmars als technisch directeur vertrok: "Ajax is natuurlijk wel een speciale club, dat is duidelijk. Er is altijd wel een warme band, maar ik zit nu hier", vertelde hij ongeveer een jaar geleden toen hij ook nog bij Barcelona actief was.