Perez over Borussia Dortmund: “Mag je nooit van je leven van verliezen”

PSV is in de achtste finale van de UEFA Champions League gekoppeld aan Borussia Dortmund en het heenduel eindigde in een 1-1 gelijkspel. De Duisters maakten geen indruk in het Philips Stadion, zo oordeelt Kenneth Perez.

De return staat op 13 maart en op die woensdagavond zal een beslissing vallen en wordt bekend welke ploeg zich kwartfinalist van het miljardenbal mag noemen. De Deense analist van ESPN laat in Voetbalpraat zijn licht schijnen op het naderende treffen. "Ik zou lichtelijk teleurgesteld zijn als PSV niet doorgaat", begint hij.

Perez net onder de indruk van Borussia Dortmund

Vervolgens richt Perez zijn pijlen op één specifieke Borussia Dortmund-speler, Marius Wolf. Toen ik die speler met die staart zag invallen, dacht ik: hier mag je nooit van je leven van verliezen. Hij is zo verschrikkelijk slecht." De aanvaller verving na ruim een uur spelen Jadon Sancho, die ook bij Die Borussen zijn draai nog niet gevonden heeft.

De ex-PSV’er zegt te weten hoe het komt dat Wolf het tot de hoofdmacht van Borussia Dortmund geschopt heeft. “Er zijn ooit drie spelers gevolgd vanuit de jeugd. Wolf is per toeval doorgestroomd. Hij kan er werkelijk waar helemaal niets van. Hij viel 3,5 jaar geleden ook in tijdens een Champions League-wedstrijd tegen Ajax”, besluit de Deen.