Van Bommel ergert zich dood aan kunstgras en stelt oplossing voor

Mark van Bommel is een duidelijke tegenstander van kunstgras en de PSV-trainer vindt het onbegrijpelijk hoe de besluitvorming in Nederland over het wel of niet voetballen op een nepmat op dit moment gaat. Van Bommel haalt in Voetbal International hard uit naar kunstgrasclubs en hij komt met een oplossing.

Alleen al in de Eredivisie zijn er meerdere clubs die op kunstgras voetballen, zoals VVV-Venlo, PEC Zwolle en Heracles Almelo. "Onvoorstelbaar, eigenlijk. Voetbal is een heel ander spel op kunstgras. We hadden het net over fysiek, vechtvoetbal. Noem mij nou eens een vechtwedstrijd op kunstgras? Inderdaad, die bestaan niet", aldus Van Bommel. "Je komt niet in de duels, je moet anders draaien, anders springen, de bal stuitert anders. Het is gewoon ander voetbal."

Hoe om te draaien?

Van Bommel is bang dat met het huidige systeem de kunstgrasclubs nooit zullen besluiten op natuurgras te gaan voetballen; de clubs beslissen dat namelijk zelf. En ook het aanbod van PSV, Ajax en Feyenoord om financieel bij te staan, heeft onlangs niet geholpen. "Sommige clubs willen het niet en komen er nog mee weg ook! Nu bepalen de clubs alles in een soort van poldermodel. Dan kom je nooit ergens. Clubs kiezen namelijk altijd voor zichzelf. Ik vind: laat de KNVB het bepalen met een soort van commissie met wijze mensen uit het voetbal. Die moeten kijken wat het beste is en wat nodig is om niet de aansluiting te verliezen met het buitenland. De KNVB maakt toch de competitie? Laat die zijn verantwoordelijkheid nemen."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers