Simons over cruciale rol Van Nistelrooij in keuze voor PSV: "Hij belde of berichtte mij elke dag"

Xavi Simons is dit seizoen de uitblinker van PSV. De jongeling doet nog mee om de topscorerstitel en maakte zijn debuut in Oranje. De trainer van de Eindhovenaren, Ruud van Nistelrooij, deed al ver voor de zomer zijn best om de 20-jarige aanvallende middenvelder te verleiden om over te stappen naar PSV. Ajax kwam daarentegen nooit echt als een serieuze optie.

"Of Ajax kans zou hebben gemaakt? Ik weet het niet, maar ze zijn niet echt naar me toegekomen. Als ze dat wel hadden gedaan en ze hadden het plan uitgelegd, dan was het misschien anders. Ik ben er nu blij mee dat ik bij PSV speel", zo vertelt Simons in de talkshow Kick 't Met van Ziggo Sport.

Belletje Sergio Ramos

Dat de club uit Eindhoven hem graag wilde hebben, bleek wel uit het contact van Van Nistelrooij met de jongeling die toentertijd nog bij Paris Saint-Germain speelde: "Ik wilde eigenlijk niet terugkomen naar Nederland, maar toen in februari of maart belde Van Nistelrooij Sergio Ramos op. Zij speelden samen bij Real Madrid. Ramos riep mij en zei dat Van Nistelrooij mij echt graag wilde hebben. Op dat moment had ik nog niet van mijn zaakwaarnemer gehoord over de interesse van PSV."

"Sindsdien belde of berichtte hij mij elke dag", vervolgt Simons. "Dat kwam zelfs op een punt dat ik tegen hem zei: ik heb zomer, ik ga niet reageren. Dat maakte hem niet uit. Hij bleef berichtjes sturen. 'Ik wil je graag hier hebben' of 'je gaat hier belangrijk zijn', dat soort dingen stuurde hij dan. Dat gaf mij wel echt een goede energie."

Woensdagmiddag werd bekend dat Van Nistelrooij opgestapt is bij PSV, na het aanhoudende rumoer rondom het functioneren van hem en zijn technische staf.

Feyenoord-doelman vertrekt