Kijk: Blamage Ajax en 9 goals in oefenduel Volendam, fans reageren keihard

Ajax is met de spelers die niet bij het WK zijn (geweest) inmiddels begonnen aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Vandaag was het in die voorbereiding tijd voor een oefenduel met FC Volendam. Dat verliep anders dan Ajax gedacht had.

Blamage voor Ajax in oefenduel met FC Volendam

In het oefenduel kwam FC Volendam al na 7 minuten op een 1-0 voorsprong. Dit bleek direct de ruststand. Na rust kwam FC Volendam bijzonder agressief uit de startblokken. In de 46ste en 48ste minuut was het raak en zo stond FC Volendam met 0-3 voor. Hierna besloot Ajax gas terug te geven. De ploeg kwam snel terug naar 4-3. De video-goals zie je hierna:

Toch was het nog niet gedaan, want FC Volendam kwam daarna terug tot 4-4. Uiteindelijk wist Brian Brobbey in de 89ste minuut de winst veilig te stellen voor de Amsterdammers. Daarmee is het goede nieuws dat er na de 0-2 nederlaag tegen Blackburn Rovers weer een overwinning te noteren viel.

Ajax fans richten het vizier op Alfred Schreuder

Uiteraard is het doelpuntenfestijn het gesprek van het moment op social media en de supporters zijn duidelijk. Schreuder is verantwoordelijk en dat moet concequenties hebben. Een greep uit de reacties:

Aangezien het schema met oefenwedstrijden in de winterstop geen wedstrijden voor Ajax meer toont is er dus nog heel wat te sleutelen voor Ajax aan de tweede seizoenshelft begint. Als het aan de fans ligt is het nog maar de vraag of dat met deze trainer zal gebeuren.