Opmerkelijke uitspraak Van der Vaart: "Ik vind hem in alles beter dan Bellingham"

De geruchtenmolen voor deze aankomende transferzomer draait al op volle toeren. Zo wordt Ryan Gravenberch steeds meer gelinkt aan een overstap naar Liverpool. De jonge middenvelder verpietert momenteel op de bank bij Bayern München en hoopt op meer speeltijd. Volgens Rafael van der Vaart komt dat wel goed. Hij vindt Gravenberch een betere speler dan Jude Bellingham.

Aan tafel bij Rondo bespraken de heren de situatie van Gravenberch, die afgelopen zomer voor 18,5 miljoen euro naar Zuid-Duitsland vertrok: "Ik zeg dat wel vaker, maar van die jonge gasten moeten niet gelijk naar een topclub gaan en dan denken ze dat ze heel wat zijn", begint Van Basten. "Je moet het daar echt laten zien. Dan moet je van goede huizen komen en een hoop Nederlanders onderschatten dat."

Bellingham

"Dat is een kerel tegen een jongen", antwoordt Van Basten desgevraagd op het verschil tussen Bellingham (19) en Gravenberch (20). Van der Vaart komt juist met een andere conclusie: "Gravenberch moet gewoon ergens alles gaan spelen. Ik vind hem beter dan Bellingham. In alles."

De heren raden hem een transfer naar Liverpool dan ook af: "Je moet een tussenstap maken, niet weer naar een topclub waar je niet alles speelt. Toen ik wegging bij Ajax ging ik naar HSV. Op de eerste training merkte ik dat al, dat was best wel een verschil. Moet je nagaan als je gelijk naar de top van zo'n competitie gaat, al helemaal op die leeftijd", stelt Van der Vaart.