Van der Vaart laakt jeugdopleiding Ajax: 'er moet iets veranderen'

In het programma Studio Sport heeft Rafael van der Vaart zich negatief uitgelaten over de jeugdopleiding van Ajax. De oud-speler van de Amsterdammers trok zijn conclusies na het zien van de finale van de Future Cup. De JO17 van Ajax werd in die finale kansloos weggespeeld door de leeftijdsgenoten van FC Nordsjælland.

Afgelopen paasdagen stond de Future Cup weer op het programma. Dit jaar namen jeugdteams van onder meer Ajax, Juventus en FC Nordsjælland het tegen elkaar op. Wanneer Van der Vaart gevraagd wordt naar het niveau dat de JO17 van Ajax aantikte, slaakt hij een diepe zucht: "Nordsjælland speelde Ajax helemaal zoek. Ik zie bij Ajax geen talent lopen dat het over twee, drie jaar gaat halen. Dat had je vroeger veel meer. Dat valt me zo tegen. Ook wat er nu doorkomt vanuit de jeugd. Het is een probleem dat langer speelt. Ik snap dat er in de jeugd iets moet veranderen."

Vertrek hoofd jeugdopleiding

Afgelopen week werd bekend dat hoofd jeugdopleiding Mimoun Ouaali vertrekt bij de Amsterdammers. Ouaali was mede verantwoordelijk voor de doorstroom van talenten als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Jurriën Timber. Wie Ouaali gaat overnemen is nog niet bekend. Wel worden Fred Grim en Marciano Vink genoemd als mogelijke opvolgers.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers