Ajax laat weer iemand gaan: hoofd jeugdopleiding verlengt contract niet

Na het vertrek van Gerry Hamstra en Henk Veldmate heeft nu ook Saïd Ouaali besloten Ajax te verlaten. Hij was hoofd jeugdopleiding bij de Amsterdammers, maar verlengt zijn contract niet.

Sinds 2016 was hij actief in die functie bij Ajax. Daarvoor was hij jeugdtrainer in de hoofdstad. Ouaali bedankt de club voor de afgelopen jaren: "Ik ben tot de conclusie gekomen dat het tijd is om het stokje over te dragen. Ik bedankt de club en alle collega's voor al het vertrouwen van de afgelopen jaren en blijf op afstand natuurlijk altijd verbonden met Ajax", zo stelt de 53-jarige op de clubwebsite.

Complimenten

Edwin van der Sar, de algemeen directeur van Ajax, is lovend over de tijd van Ouaali bij de Amsterdammers: "Jaar in jaar uit debuteerden zelfopgeleide spelers in Ajax 1 en dat is mede de verdienste van Saïd en zijn collega's in onze opleiding. Trainers van Ajax 1 en Jong Ajax konden ook altijd bij hem terecht voor een goed voetbalinhoudelijk gesprek, over een speler een speler of over een gespeelde wedstrijd."