Vertrokken meesterscout weet waar de problemen begonnen bij Ajax

Henk Veldmate keerde afgelopen week terug bij FC Groningen na een dienstverband van zeven jaar bij Ajax. De scout ging in gesprek met RTV Noord en vertelde daar over de problemen die de Amsterdammers ervaren. Veldmate weet waar die vandaan komen.

"Als er een paar technisch directeuren, twee trainers en een half basiselftal vertrekken, dan is dat te veel van het goede. Daardoor heeft Ajax ook de nodige problemen gekend", stelt Veldmate. De 66-jarige scout was medeverantwoordelijk voor het aantrekken van Davinson Sánchez, Lisandro Martínez, Edson Álvarez, Antony en Mohammed Kudus. 

Degradatiestrijd

Nu keert hij dus terug bij FC Groningen. De club waar hij tussen 1998 en 2015 ook al werkte: "Ik heb nog voldoende energie en voel mij nog fit. Dat ik dat kan doen bij de club waar ik een hele geschiedenis heb, is mooi", aldus Veldmate. Toch is de situatie van zijn nieuwe club minder mooi: "Het is zorgelijk en een beetje onwerkelijk, maar je kunt je ogen niet sluiten voor de realiteit. Het is zoals het is, dus we gaan ons nu voorbereiden op twee scenario's. Je moet er namelijk rekening mee houden dat je degradeert."

Ook interessant