Deze PSV'ers mogen zich op gaan maken voor het WK in Qatar

Nu zo goed als volledig bekend is hoe het deelnameveld van het WK in Qatar eruit gaat zien, kan de balans worden opgemaakt. Welke spelers die op dit moment bij PSV spelen, gaan we eind dit jaar terugzien op het Wereldkampioenschap Voetbal?

Onzekerheid bij de goalies

Of een van de huidige PSV-keepers zich eind dit jaar mag gaan melden is nog de vraag. Joël Drommel zat er de laatste keren wel steeds bij, maar wat gaat er gebeuren als Justin Bijlow en Jasper Cillessen weer hersteld zijn? Yvon Mvogo was jaren een vaste klant in de selectie van Zwitserland, maar zat er de laatste keren juist weer niet bij.

In de achterhoede lijken er ook niet bizar veel spelers op de nominatie te staan voor een retourtje Qatar. Wel werd Jordan Teze voor de afgelopen oefeninterlands geselecteerd door bondscoach Louis van Gaal, de PSV'er moest helaas geblesseerd afhaken. Verder maakt Philipp Max misschien nog een kansje, als hij zich de komende maanden van zijn beste kant laat zien. 

Op het middenveld lijkt alleen Érick Guitérrez zeker van een WK-deelname. Mexico heeft zich geplaatst en Guitérrez zit eigenlijk altijd wel bij de selectie. Waar Mexico dus al zeker is van plaatsing, is Ryan Thomas' Nieuw-Zeeland dat nog niet. Zij nemen het in een nog te spelen play-off duel op tegen Costa Rica, de winnaar mag naar Qatar. Verder weet Joey Veerman uiteraard dat Oranje zeker naar Qatar afreist, maar of hij ook in het vliegtuig zit....

De Eindhovense goals moeten aldaar gaan komen van Cody Gakpo en Ritsu Doan. De twee buitenspelers lijken een plek in de selectie niet mis te gaan lopen. Kijkend naar de huidige stand van zaken is dat waarschijnlijk wel het geval voor Bruma, die in het verleden meerdere interlands speelde voor Portugal, maar de laatste jaren geen actief deel meer uitmaakt van de selectie. 

Afwezigen

De grootste afwezige PSV'er lijkt Ibrahim Sangaré, die zich met Ivoorkust niet heeft weten te plaatsen voor het komende eindtoernooi. Ook Eran Zahavi zal eind dit jaar ontbreken op het toneel. Ondanks zijn vele doelpunten in de kwalificatiereeks, schoot Israël uiteindelijk tekort. 

Feyenoord-doelman vertrekt