Officieel: Schöne keert terug bij NEC

Lasse Schöne keert terug op het oude nest. NEC heeft de komst van de Deense middenvelder woensdag bevestigd. De 51-voudig international tekent een tweejarig contract.

"Nijmegen voelt als thuiskomen", laat de 35-jarige routinier weten op de clubsite van NEC. "Mijn familie en ik kregen direct een goed gevoel nadat NEC contact opnam. Het verhaal en het hele project van de club klonk erg interessant".

Video, interview Lasse Schöne bij zijn presentatie bij NEC

"Ik heb hier een ontzettend mooie tijd gehad. De eerste stap is om van NEC een stabiele Eredivisie-club te maken. Ik heb er vertrouwen in dat ons dat gaat lukken", aldus een ambitieuze Schöne.

Oude liefde

Schöne kwam tussen 2008 en 2012 uit voor NEC. Door zijn sterke periode in Nijmegen, dwong de middenvelder een transfer naar Ajax af. De 35-jarige Deen groeide in Amsterdam uit tot een publiekslieveling.

Schöne stond dit seizoen onder contract bij SC Heerenveen. De club wilde graag door met de vijftigvoudig international, maar een langer verblijf in Friesland bleef - mede door interesse uit binnen- en buitenland - echter uit.

Lasse Schöne terugkeer bij NEC