De Boer onder steeds zwaardere druk in Engeland: ''Hoop negativiteit gecreëerd''

De Boer onder steeds zwaardere druk in Engeland: ''Hoop negativiteit gecreëerd''

Afgelopen voorbereiding begon Frank de Boer ambitieus aan zijn nieuwe klus bij Crystal Palace. Maar na drie wedstrijden zit de Boer al in zwaar weer. The Eagles verloren alle drie de eerste wedstrijden, en wisten alleen het FA Cup duel van Ipswich Town te winnen. De club zou inmiddels al voorzichtig naar een vervanger aan het zoeken zijn.

“Geen punten na drie wedstrijden is niet goed, het heeft een hoop negativiteit gecreëerd en er is druk. Maar je moet ook niet vergeten dat ze vorig seizoen na drie wedstrijd ook slechts één punt hadden,” citeert de Daily Mail een bron binnen de club. “Frank probeert iets op te bouwen en hij weet wat hij doet. Het kost echter tijd om een filosofie te veranderen. Kijk naar Swansea, dat was slecht, maar er is een reden dat Swansea het altijd goed doet tegen Palace, ze spelen voetbal. Dat is wat Frank hier ook wil brengen.”

Bekijk hieronder een samenvatting van de enigste overwinning van Crystal Palace tot nog toe:

“Maar voor nu heeft hij punten nodig, dat is wat de mensen zien en dat is wat die negativiteit veroorzaakt. Hij traint hard en kijkt vooruit, zoals normaal is, maar je weet het nooit in het voetbal.” Palace zou overwegen om Sam Allardyce, die de club vorig seizoen behoedde voor degradatie, opnieuw te polsen. De oud bondscoach van Engeland heeft hier echter voorlopig nog geen trek in: “Na slechts drie wedstrijden in de Premier League gaat het wel heel snel als mensen het al over je rentree in het voetbal hebben.”

“Op dit moment heb ik het erg naar mijn zin buiten het voetbal. Mijn tijd in de Premier League was jaren en jarenlang enorm opwindend en ik heb van iedere minuut genoten, maar een pauze nemen van het voetbal is op dit moment wat ik moet doen. Ik volg de Premier League nog steeds met enorme interesse, ik kijk hoe het zich allemaal ontvouwt en ik leef niet onder de druk die elke manager in de competitie nu ervaart.”

​Na de interlandperiode neemt Crystal Palace het op tegen Burnley.

Feyenoord-doelman vertrekt