Dit is wat Ajax nog kan verdienen in de Champions League

Ajax kent een goed seizoen. In de Champions League wist de club gemakkelijk door de groepsfase te komen en zo de volgende ronde te bereiken. Er werd vervolgens weliswaar gelijkgespeeld tegen Benfica, maar er liggen nog genoeg kansen voor Ajax. De club wist al aardig wat te verdienen aan de goede campagne in het miljoenenbal tot nu toe.

Dit is wat Ajax nog kan verdienen in de Champions League

Bij het opmaken van de halfjaarlijkse balans kon Ajax al 52 miljoen euro aan Champions League-premies bijschrijven. Dit bedrag kan nog verder oplopen als Ajax zich weet te plaatsen voor de volgende ronde. Al voordat Ajax haar eerste wedstrijd had gespeeld in het miljoenenbal wist Ajax zich te verzekeren van 36 miljoen euro aan inkomsten, dankzij de startpremie van 15,6 miljoen euro en de coëfficiëntenpremie van 20,5 miljoen euro. Naast deze twee bedragen kreeg de club nog een bedrag van ongeveer drie miljoen euro uit de marketing pool.

Doordat Ajax elke wedstrijd in de groepsfase wist te winnen, zagen de Amsterdammers de kassa flink rinkelen. De zes overwinningen leverden in totaal 16,8 miljoen euro op. Doordat Ajax zich wist te kwalificeren voor de volgende ronde kwam daar nog een bonus van 9,6 miljoen euro bovenop. De UEFA had ook nog een kleine pot voor gelijke spelen gemaakt. Hiervan bleef uiteindelijk 16,7 miljoen over waar Ajax naar schatting een aardig gedeelte van heeft gekregen.

Bedrag kan nog flink oplopen

Als Ajax zich weet te kwalificeren voor de kwartfinales van de Champions League zal dat een mooie 10,6 miljoen euro extra opleveren. Voor de halve finale ligt er 12,5 miljoen euro klaar en voor het bereiken van de finale 15,5 miljoen euro. Als Ajax het toernooi wint mogen de Amsterdammers nog eens 4,5 miljoen euro bijschrijven. Met een kleine rekensom komt het totaal aantal van prijzengeld dat Ajax nog kan winnen op een ruime 43 miljoen euro uit.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers