Doelpuntendroogte slaat toe bij Tadic: Ajacied al sinds april zonder goal

Dusan Tadic is al seizoenenlang de man die de kar trekt bij Ajax. Dit seizoen komt de plek van de aanvoerder van de Amsterdammers echter meer en meer ter discussie te staan. Assists levert hij ook dit competitiejaar alsof het niks is, maar scoren? Dat lukte dit seizoen nog niet.

Ook in de laatste drie wedstrijden van vorig seizoen wist de Serviër het net niet te vinden. Zo zit Tadic al bijna een half jaar, weliswaar inclusief de zomerstop, zonder doelpunt. Of het nou Champions League-, interland- of competitie-voetbal betreft; scoren zit er de laatste tijd niet in.

Waarom Alfred Schreuder alsnog vasthoudt aan de 33-jarige aanvaller? Tadic is al jarenlang de leider van Ajax en bovendien zijn er ook genoeg cijfers te vinden die wél in zijn voordeel spreken. In de Eredivisie gaf de negentigvoudig international bijvoorbeeld al zes assists.

Daarnaast creeërt Tadic veruit de meeste kansen voor Ajax (32), zo blijkt uit statistieken van Opta. Ook is hij in de selectie van Schreuder de koploper als het gaat om passes naar het strafschopgebied (112). Hij gaf er bijna twee keer zoveel als de nummer twee in het klassement: Steven Berghuis. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers