Kuipers fluit EK-duel tussen Denemarken en België

Björn Kuipers fluit donderdag zijn eerste wedstrijd op het EK. De Nederlandse scheidsrechter moet het duel tussen Denemarken en België in goede banen leiden.

Kuipers wordt in het Kopenhaagse Parken - de thuishaven van FC Kopenhagen - bijgestaan door zijn vaste assistenten Erwin Zeinstra en Sander van Roekel, terwijl Pol van Boekel fungeert als VAR.

Vierde man

Kuipers, die zijn zesde wedstrijd op een EK-eindronde fluit, kwam tot nu toe één keer in actie tijdens dit Europees kampioenschap. De 48-jarige Oldenzaler trad tijdens Engeland - Kroatië op als vierde official.

Denemarken - België gaat om 18.00 uur van start. De Denen verloren hun eerste EK-duel - dat overschaduwd werd door het ongeluk van Christian Eriksen - met 0-1 van Finland. De Belgen wonnen met ruime cijfers van Rusland: 3-0.

Makkelie

Danny Makkelie is aangesteld als scheidsrechter bij Finland - Rusland. De Nederlandse arbiter heeft voor de tweede keer de leiding over een EK-duel. De 28-jarige leidsman floot eerder de openingswedstrijd tussen Turkije en Italië.

Björn Kuipers EK-wedstrijd Denemarken - België

Profiel: Alles wat je moet weten over Bjorn Kuipers

Feyenoord-doelman vertrekt