Heitinga stelt mening bij voorafgaand aan Klassieker in bekerverband: "Ze hebben het goed voor elkaar"

John Heitinga was voorafgaand aan de Klassieker in de Johan Cruijff ArenA nog vol vertrouwen en dichtte Ajax destijds de favorietenrol toe. Ruim twee weken later is de coach van de Amsterdammers van mening dat Feyenoord als favoriet begint aan de halve finale van de KNVB beker. Zo vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Feyenoord heeft het goed voor elkaar en dat erkent Heitinga ook: "Zij hebben een voorsprong van acht punten op ons in de Eredivisie en presteren zowel nationaal als internationaal", begint de oefenmeester. "Arne Slot heeft het daar goed voor elkaar", aldus een complimenteuze Heitinga, die in de ArenA verloor van de Rotterdammers (2-3). Lutsharel Geertruida kopte in de slotfase de winnende treffer binnen en bezorgde Feyenoord voor het eerst na zeventien jaar een overwinning in Amsterdam.

Heitinga stelt mening bij voor halve finale beker

Voorafgaand aan het bekerduel is Heitinga van mening dat Feyenoord favoriet is. Eerder, in competitieverband, was Ajax volgens de oefenmeester nog favoriet: "Wij hadden toen zeven keer op rij gewonnen", verklaart Heitinga, die ook het thuisvoordeel benoemt als onderbouwing voor zijn uitspraak destijds.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers