Heitinga wil duidelijkheid bij Ajax: "Je voelt de onrust"

John Heitinga staat sinds begin dit jaar voor de groep bij Ajax. De trainer van de beloften van de Amsterdammers zou eigenlijk Alfred Schreuder gaan assisteren bij het eerste elftal, maar na het ontslag van de oefenmeester werd Heitinga naar voren geschoven als hoofdtrainer. Of hij dit ook na de zomer zal zijn, is nog onduidelijk.

"Toen ze mij vroegen als assistent, heb ik in eerste instantie afgewezen", zegt Heitinga tegenover De Telegraaf. "Dat deed ik omdat je de onrust toen al voelde. Dat is nu nog steeds. Uiteindelijk maak ik de beslissing om hem te assisteren en dan zie je hoe onvoorspelbaar dat is, want ineens sta je zelf voor de groep."

Onrust

Dat gebeurde op 26 januari van dit jaar. Na het 1-1 gelijkspel in de eigen Johan Cruijff ArenA tegen FC Volendam werd Schreuder de laan uit gestuurd en nam Heitinga het stokje over voor het restant van het seizoen en misschien zelfs wel voor langer: "Ik kijk altijd naar de langere termijn. 28 juni start alweer de voorbereiding op het nieuwe seizoen, zo snel gaat dat. Wie wordt de technisch directeur? Blijf ik zitten of komt er een nieuwe hoofdtrainer?", vraagt de voormalig verdediger van de Amsterdammers zich hardop af. "Ik voel die onrust wel. Het is tijd dat er duidelijkheid komt voor iedereen. Dat is denk ik het allerbelangrijkste."

Voor hemzelf is het duidelijk wat hij het liefst zou willen: "Ik hoop aan te blijven als hoofdtrainer, dat wil ik. Ik geniet er elke dag van. De laatste tijd iets minder dan de eerste zeven wedstrijden, maar voor volgend jaar moet het plaatje wel kloppen."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers