Bekerhistorie: zo zagen eerdere Klassiekers in De Kuip eruit!

Feyenoord en Ajax nemen het woensdagavond tegen elkaar op in de halve finale van de KNVB Beker. De Kuip is het strijdtoneel voor deze Klassieker in het bekertoernooi. Hoe vaak is dit voorgekomen en wat is het onderlinge resultaat in deze duels?

Feyenoord-Ajax heeft tot nu toe acht keer plaatsgevonden in de beker. De eerste ontmoeting was in het seizoen 1970/71 en de laatste keer dateert van 27 februari 2019. Toen werd het 0-3 voor Ajax door doelpunten van Matthijs de Ligt, Nicolás Tagliafico en Donny van de Beek.

Tekst gaat verder onder de video.

Onderling resultaat

Tot nu toe gaat het gelijk op in Rotterdam. Zowel Feyenoord als Ajax won vier keer van de ander. Desondanks is het doelsaldo wel duidelijk in het voordeel van de club uit Amsterdam: 7-15.

De laatste keer dat Feyenoord een bekerwedstrijd in de eigen Kuip van Ajax won, was in 2015. De ploeg van toenmalig trainer Giovanni van Bronkhorst was toen met 1-0 te sterk voor de Amsterdamse rivaal. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd kreeg Joël Veltman de bal ongelukkig op zijn voet en rolde deze zo het eigen doel in.

Tekst gaat verder onder de video.

Woensdagavond staat in De Kuip de negende editie van Feyenoord-Ajax in de beker op het programma. De winnaar haalt de finale en neemt het daarin op tegen Spakenburg of PSV. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers