'Van Persie wil zaken doen met Feyenoord en zet in op aanvaller'

SC Heerenveen wil deze zomer Ilias Sebaoui huren van Feyenoord, aldus de Leeuwarder Courant. De Friese club is geïnteresseerd in de talentvolle aanvaller en Robin van Persie hoopt snel zaken te kunnen doen met Feyenoord. 

Van Persie hoopt persoonlijk op de komst van Sebaoui. Zijn betrokkenheid bij de onderhandelingen kan een positieve invloed hebben op de uitkomst. De twee zouden elkaar nog kennen van hun gezamenlijke tijd bij Feyenoord. De 22-jarige maakte vorig seizoen op huurbasis veel indruk in de Keuken Kampioen Divisie bij FC Dordrecht. Met elf doelpunten en zeven assists in 38 wedstrijden was hij een cruciale speler. 

Sebaoui, die vorig jaar werd overgenomen van het Belgische K. Beerschot V.A, heeft bij Feyenoord nog een contract tot medio 2026. Ondanks dat hij deze zomer de voorbereiding bij de Rotterdamse club meedraait, is het nog onduidelijk hoeveel speeltijd hij kan verwachten in het eerste elftal. Of Feyenoord bereid is om mee te werken aan een verhuur is nog niet bekend. Eerder deed het sc Heerenveen wel al zaken met Ajax.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers