Dit heeft PSV tot nu toe verdiend in Europa

PSV heeft zich na de 0-4 overwinning op FC Kopenhagen geplaatst voor de kwartfinale van de Conference League tegen Leicester City. De Eindhovenaren verdienen hiermee een bonus van één miljoen euro. Een prima bedrag, die wordt toegevoegd aan de verdiensten van dit Europese seizoen. Een kijkje naar hoeveel geld PSV heeft verdiend.

Champions League

PSV begon het Europese avontuur in de tweede voorronde van de Champions League. De eerste tegenstander was Galatasaray, die makkelijk aan de kant werd gezet. Hetzelfde geldt voor FC Midtjylland. Voor deze twee voorrondes verdiende PSV 200.000 euro. Uiteindelijk verloor PSV in de laatste voorronde van Benfica. Hiervoor kregen de Eindhovenaren vijf miljoen euro. Aan de voorrondes verdiende PSV in totaal 5,2 miljoen euro.

Europa League

Toen PSV de Europa League binnenstroomde kreeg de club een startpremie van 3,63 miljoen euro en de coëfficiëntenbonus van 3,56 miljoen euro. Verder kreeg PSV ook een deel van de market pool, hoewel het niet duidelijk is wat het precieze bedrag is, ligt het rond de 2,5 miljoen euro.

In de tweede Europese competitie zat PSV in de groep met Sturm Graz, Real Sociedad en AS Monaco. De Boeren wonnen de twee duels van Sturm Graz en speelde één keer gelijk tegen zowel Real Sociedad als AS Monaco. De club verdiende aan de overwinningen op Sturm Graz 1,26 miljoen euro, want de club zou 630.000 euro verdienen per overwinning. Per remise krijgt de club 210.000 euro.

Conference League

PSV eindigde derde in de Europa League-groep, waardoor de club verder moest in de tussenronde van de Conference League. Tijdens deze ronde werd er afgerekend met Maccabi Tel Aviv. Voor de twee gewonnen duels verdiende PSV 300.000 euro en een bonus van 600.000 voor het behalen van de achtste finale. Tegen FC Kopenhagen won PSV over twee duels met 8-4. Hiervoor krijgt de club een extra bedrag van één miljoen euro door het behalen van de kwartfinale.

Recettes en totale inkomsten

Per vol Philips Stadion verdient de club 750.000 euro. Door corona speelde PSV uiteindelijk zes duels met een vol stadion, waardoor de Eindhovenaren 4,5 miljoen euro verdiende aan de recettes. Het totale bedrag dat PSV heeft verdiend aan de Europese campagne tot nu toe is 22,97 miljoen euro. Dit is zonder de inkomsten van de horecagelegenheden in het Philips Stadion.

Mocht PSV de halve finale ten koste van Leicester City halen ontvangen de Eindhovenaren een bonus van twee miljoen euro. Wint de ploeg van Roger Schmidt de Conference League krijgt de club een bedrag van vijf miljoen euro toegeschreven en als de finale wordt verloren drie miljoen euro.

Feyenoord-doelman vertrekt