Overzicht: Dit zijn de beste Duitsers die nu in de Eredivisie spelen

Nederland neemt het in de eerstvolgende interlandperiode op tegen Duitsland. Op 29 maart in de Johan Cruijff Arena. Dit is voor het eerst sinds 2019 dat Oranje weer tegenover die Mannschaft staat. Een goed moment om eens te kijken welke Duitsers er in de Eredivisie spelen. Wij bij Voetbalflitsen hebben daarom een elftal gemaakt met de beste spelers uit ons buurland die in de Nederlandse competitie spelen.

(TEKST GAAT DOOR ONDER AFBEELDING)

Duitse voetballers in de Eredivisie: Thy, Gotze, Wittek, Kiomourtzoglou, Strieder, Kohlert, Max, Rente, Nauber, Ludewig, Unnerstall

Lars Unnerstall

Na een goed seizoen bij VVV in 2018 nam PSV Lars Unnerstall over, maar de Duitser werd eerst nog verhuurd aan de club uit Venlo. Van 2019 tot 2021 maakte de keeper deel uit van de selectie van PSV. In Eindhoven kon de keeper echter geen basisplaats veroveren. Sinds afgelopen zomer staat Unerstall onder contract bij FC Twente en heeft de Duitser zijn vorm van VVV weer te pakken.

Bekijk hier de highlights van het bekerduel tussen FC Twente en Feyenoord waar Unnerstall zijn ploeg naar de overwinning hielp.

Kilian Ludewig

Nog geen wedstrijd gespeeld voor Willem II maar wel in ons elftal. Ludewig kwam in de winterperiode op huurbasis over van RB Salzburg. In het seizoen 2020/2021 speelde de 21-jarige rechtsachter op huurbasis bij Schalke 04. Bij de Duitse club speelde hij zes wedstrijden. Ludewig heeft alle nationale jeugdelftallen van Duitsland doorlopen.

Gerrit Nauber

Een vaste kracht achterin bij Go Ahead Eagles dit seizoen. Nauber kwam afgelopen zomer over van het Duitse SV Sandhausen. De 29-jarige centrumverdediger kwam in de jeugd uit voor Bayer Leverkusen.

Marco Rente

Bezig aan zijn tweede seizoen achterin bij Heracles. Rente speelde 46 wedstrijden voor het tweede elftal van Borussia Dortmund. De 24-jarige speler kwam in de zomer van 2020 over van de Duitse club. Rente staat momenteel op 47 wedstrijden voor de club uit Almelo.

Philipp Max

De eerste van twee spelers uit ons elftal die uitkwam voor het nationale elftal van Duitsland. Max is sinds 2020 de vaste linksachter van PSV. Echter kampt de verdediger dit seizoen met blessureproblemen. De drievoudig international kwam in 2020 over van FC Augsburg voor ongeveer acht miljoen euro. Max scoorde zeven keer voor PSV waaronder deze poeier in de Europa League.

Mats Köhlert

Van nature een linksbuiten die ook op rechts kan spelen. Köhlert kwam in de zomer van 2019 over van Hamburger SV nadat hij geen indruk kon maken in het eerste elftal van de Duitsers. Inmiddels staat de teller bij Willem II al bijna op 100 wedstrijden voor de buitenspeler. Köhlert vond negen keer het net en gaf evenveel assists.

Rico Strieder

Strieder speelde in de jeugd van Bayern München en kwam één keer uit voor het eerste elftal. In 2015 maakte de middenvelder de overstap naar FC Utrecht. Na vijf redelijke jaren in de Domstad verkaste Strieder naar Zwolle. Bij PEC staat de teller inmiddels op 52 voor de Duitser.

Orestis Kiomourtzoglou

De tweede speler van Heracles. Kiomourtzoglou speelt sinds 2019 voor de club uit Almelo. Hier is hij uitgegroeid tot een vaste kracht op het middenveld. De 23-jarige voetballer heeft ook een Griekse nationaliteit en kan altijd nog uitkomen voor de Grieken aangezien de middenvelder nog geen officieel duel heeft gespeeld voor het Duitse elftal. 

Maximilian Wittek

Een belangrijke pion in het elftal van Duitse trainer Thomas Letsch. Wittek is sinds 2020 de vaste linksachter van Vitesse. De Duitser kwam over van Greuther Fürth en speelde daarvoor bij 1860 München. Dit seizoen is Wittek belangrijk bij Vitesse met twee goals en tien assists in alle competities. Ook scoorde de linksback twee goals in de 2-1 overwinning op Anderlecht in de kwalificatie voor de Conference League waardoor Vitesse doorging naar de groepsfase. Ook tegen Tottenham was Wittek belangrijk. Zo maakte hij op schitterende wijze de winnende 1-0:

Lennart Thy

Thy speelde in 2017 al op huurbasis in de Eredivisie voor VVV Venlo. In de winter van 2019 nam PEC Zwolle de spits over van het Turkse BB Erzurumspor. In Zwolle speelde de Duitser anderhalf seizoen en hij verliet PEC in 2020 transfervrij voor Sparta. Thy speelde in de Bundesliga voor Werder Bremen. Voor Sparta scoorde de spits tot nu toe zestien keer in 60 wedstrijden.

Mario Götze

In 2020 nam PSV Götze tot ieders verbazing over van Borussia Dortmund. De 63-voudig international kampte al langere tijd met blessures waardoor Götze en Dortmund besloten zijn contract niet te verlengen. Mede dankzij trainer Roger Schmdit besloot Götze zijn carrière voort te zetten in Eindhoven. De middenvelder kroonde zich vijf keer tot Duits kampioen bij Dortmund en Bayern München en scoorde de winnende goal voor Duitsland in de WK finale. Götze speelde tot nu toe meer dan 60 keer voor de Eindhovenaren. Hierin wist hij zestien keer het net te vinden en gaf hij veertien assists.

Bekijk hier de winnende goal op het WK van Mario Gotze.

Lees ook: Waarom we zo’n hekel hebben aan Duitsers als we met Oranje tegen ze spelen 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers